ORIGINALS MEETINGS

Originals Meeting (OM) zijn tweemaandelijkse bijeenkomsten van het Originals netwerk waar de deelnemende Startup en Scale-Up bedrijven vertellen over hun ervaringen en de ontwikkeling van hun resp. bedrijf en waar er veel ruimte is voor netwerken van de deelnemers.
De Originals Meetings kunnen worden bijgewoond door
(1) Orginals, de deelnemers aan het ORIGINAL programma, (2) Vrienden van ORIGINAL,
(3) Genodigden (Introducées van Orginals of het Bestuur) en (4) Gastsprekers.
Hieronder een overzicht van de presentators tot nog toe.

             Bijenkomst                                                                Bedrijf/Thema

OM 19 juni 2024

De over de hele wereld bekende futurist Christian Kromme vertelt over hoe zijn publicatie Humanfication ontstond.

Christian Kromme
over de wordingsgeschiedenis van de wereld-bestseller Humanification.
Christian Kromme, zelf lid van het Originals netwerk, wonende te Elburg, ontdekte de 7 golven van disruptive innovation toen hij en zijn vrouw Petra naarstig zochten naar een remedie voor hun zieke dochterLieke. 

OM 16 april 2024

OM 27 februari 2024

    

 
 

Volgende Originals Meetings

OM 28 augustus 2024

OM 22 oktober 2024

OM 17 december 2024

The Great Escape
The Great Escape Zwolle viert haar 10-jarig bestaan als leider in meeslepende escape room ervaringen, waar avontuur en teamwork centraal staan. Deze mijlpaal markeert ook een periode van groei en innovatie, met de ontwikkeling van unieke gamification concepten voor musea, de overheid en andere sectoren. The Great Escape staat klaar om haar grenzen te verleggen en nieuwe samenwerkingen te verkennen. 

FERENC VAN DAMME: 'een guerilla ambtenaar'
                                                      (Uitspraak Theo Walder, wethouder)

Ferenc is auteur van het boek Hoe dan? Op dit moment wordt hem door zijn superieur de mond gesnoerd, dus in het openbaar kan hij niet veel zeggen (Wel tijdens onze bijeenkomst!).
Recenties over zijn boek: Jan Rotman: Waarom heeft niet elke provincie een Ferenc? 
AD: De ambtenaar die elke provincie wil hebben.  Kees Berenbak, inwoner Laakkwartier: Mijn ontmoeting met Ferenc inspireert mij nog iedere dag om - in de verhouding tussen overheid en inwoner - voor bewoners telkens nieuwe kansen te creëren.   Yolanda Eijgensteijn: Ferenc raakt mij iedere keer weer in mijn hoofd, hart en buik. Met zijn oprechte uitstraling en zijn autonome, eerlijke, eigen denken en doen pakt hij het leven aan zoals het komt. Elke dag weer. Met de levendige voorbeelden, muziektips en inzichten in dit boek brengt hij zichzelf mee. Elke pagina weer. Daarom raakt dit boek. Ook jou. Let maar op.  Ed Nijpels: Ferenc verhaal spreekt me aan omdat hij niet alleen urgentiegevoel opwekt, maar ook een concreet handelingsperspectief biedt: we kunnen er samen iets aan doen.
 

MitoSolar
Jules van Haaren is de oprichter van Mito Solar, een innovatief bedrijf dat hij samen met zijn compagnon Danny Bokma heeft gestart. Mito Solar specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte zonnepanelen die niet zomaar standaardpanelen zijn. Deze zonnepanelen zijn lichtgewicht, dun, uiterst efficiënt en kunnen in elke gewenste vorm worden geproduceerd.
Dankzij de innovatieve technologieën en hoogwaardige producten heeft Mito Solar een snelle groei doorgemaakt en richt het bedrijf zich steeds meer op specifieke markten. Hun zonnepanelen vinden toepassing in diverse sectoren zoals de (super)jachtbouw, lucht- en ruimtevaart, expeditie en race-industrie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mitosolar.com.

ToroLED
Wigand Dijkstra is oprichter en eigenaar van ToroLED. ToroLED levert en installeert LED-verlichting voor showrooms, werkplaatsen en magazijnen in de automotive sector. Altijd met een financieel sterke business case, harde garanties, een enorme verlichtingsverbetering maar vooral ook met de menselijke maat.
iCell.
 Daarnaast is Wigand Dijktra egional director Benelux van iCell, een van oorsprong Zweeds bedrijf. In Zweden staat een van de modernste en schoonste isolatiefabrieken van Europa. Aan de ene kant gaan oude kranten de fabriek in. Aan de andere kant rollen flexibele isolerende matten eruit. Brandvertragend, geluidswerend, volledig circulair en bio-based. Een uitstekend alternatief voor glas- en steenwol.