LDPE EN DE OPRICHTER

Organisatiestructuur Leadership Development processes and enablers BV

Het Blauwvinger Innovatie Centrum (BIC), sinds 2021 gevestigd in Zwolle, is een rechtstreekse dochter van LDpe Nederland, de werkmaatschappij van Leadership Development processes and enablers BV.
In het BIC worden diverse programma's uitgevoerd, waaronder, als belangrijkste, het ORIGINAL programma, dat verderop op deze website wordt beschreven. Dit programma, dat tot doel heeft om het tot stand komen van een innovatorsnetwerk te ondersteunen, organiseert daartoe diverse soorten bijeenkomsten. Veel van die bijeenkomsten vinden plaats in de BIC Moose Club op de 3e verdieping van het gebouw Melkmarkt 2 (de BIC Moose Club).
LDpe Nederland (de werkmaatschappij) is de onderneming die beschikt over het gebruiksrecht van de LD-Toolbox, het instrumentarium dat de ontwikkeling ondersteunt van de individuele deelnemers, het design en de effectivisering van teams en organisaties, en waarbij de innovators profiel database wordt opgezet en onderhouden.
Het certificeren van reviewers voor de LDT gebaseerde ontwikkelingsprogramma's geschiedt door LDpe Nederland BV.

De initiatiefnemer

De oprichter van LDpe, Henk Bremer heeft een jarenlange ervaring in organisatieveranderings-processen.
Van 2001-2007 was hij de actieve organisator van LD-processen binnen de Capgemini Group. Hij was directeur Competence and Leadership Development voor Capgemini Continental Europe and Asia Pacific en de wereldwijde Group Project leader voor Leadership Development.
Hij beëindigde begin 2008 zijn Capgemini dienstverband vanwege het bereiken van de pensioen-gerechtigde leeftijd.

Over LDpe
LDpe is een genetwerkte organisatie die samenwerkt met cliënten, universiteiten, instituten en andere organisaties, consultants en managers.

Vanuit haar visie dat de kwaliteit van leiderschap de meest cruciale voorwaarde is voor succes van een onderneming organiseert LDpe (interventie)processen die leiderskwaliteit helpen ontwikkelen en investeert LDpe in hulpmiddelen (enablers) om deze processen of effectieve wijze te bewerkstelligen.

 

LDpe’s instrumenten worden door veel leiders toegepast. Ruim 4000 leiders in meer dan 25 landen hebben reeds gebruik gemaakt van LDpe Leadership Development Toolbox en vele management teams hebben in Team Effectiveness Workshops gebruik gemaakt van het IM360 concept.
Een groot aantal consultants over de hele wereld hebben zich reeds gecertificeerd voor toepassing van LDpe’s instrumentarium.

Wie is Henk Bremer?
Henk Bremer is een van de weinigen die de ontwikkeling van de Informatie- en Communicatie Technologie vanaf het begin heeft mogen meemaken.
Hij werkte begin 1965 op een van de eerste vijf computers in Zweden en was een van de eerste 50 studenten op het nieuwe vakgebied. In het document hieronder kun je kennis nemen van zijn reflecties over deze ontwikkelingen. Door op het beeld te klikken kun je het document downloaden.