LEADERSHIP DEVELOPMENT PROCESSES AND ENABLERS

Wij geloven in de ontwikkelbaarheid van mensen en organisaties. En dat wij kunnen helpen deze ontwikkelingen te versnellen. Maar wij geloven ook dat de enige weg om dit waar te maken binnen de mensen zelf ligt.
Wij geloven dat echte ontwikkeling ontstaat vanuit reflecties en interacties door en tussen mensen en in teams. En wij geloven dat wij daarbij leren en ontwikkelen kunnen stimuleren op een systematische, onherroepelijke manier.
Wij geloven dat meting een goed vertrekpunt is, maar dat er niets tot stand komt zonder motivatie, richtinggevoel, dialoog en goede begeleiding.

Onze diensten, in de vorm van 'proces formats',´enabling information´ en ´focused feedback´, stimuleren de effectiviteit en de groei van individuele deelnemers, teams en organisaties. En we verheugen ons over de ´leverage´ van de leiderschaps- en professionele kwaliteit die wij bij onze cliënten waarnemen.

Leadership Development processes and enablers (LDpe) is opgericht om cliënt organisaties bij te staan bij het ontwikkelen en verbeteren van de kwaliteit van het leiderschap.
Vanuit haar visie dat de kwaliteit van leiderschap de meest cruciale voorwaarde is voor succes van een onderneming organiseert LDpe (interventie)processen die leiderskwaliteit helpen ontwikkelen en investeert LDpe in hulpmiddelen (enablers) om deze processen op effectieve wijze te bewerkstelligen.

LDpe heeft bewezen competenties om cliënt organisaties te kunnen ondersteunen bij:

Individuele leiders
 -  Individuele leiders aan te zetten tot reflectie over de effectiviteit van het eigen leidersgedrag en
 -  Leiders te voorzien van een ‘roadmap’ voor de uitbouw van de eigen unieke leiderschap stijl portfolio.

Teams van leiders
 -  Ontwerpen en samenstellen van succesvolle teams te ondersteunen en
 -  met de teams hun ‘Team effectiveness’ te helpen bewerkstelligen.

Op organisatieonderdeel of afdelingsniveau
 -  Inzicht te verschaffen over de fit-for-role status;
 -  De fit-for-role snel te verbeteren door het realiseren van quick-wins;
 -  Leiders en professionals te ondersteunen met een geïnstrumentaliseerd persoonlijk ontwikkelingsproces.

Op organisatie niveau
 - Het tot stand brengen van een ‘corporate leadership language’;
 - Een dieper inzicht te krijgen in de leiderschap cultuur van de organisatie;
 - Een dialoog te bewerkstelligen over de gewenste leiderschap cultuur en het tot stand brengen van een gezonde
   ontwikkeling van de ‘leadership pipeline’.
 - Het mobiliseren van Innovatie & Verandering door het creëren van het juiste stimulerende klimaat voor outside-the-box
   denken, verbeeldingskracht en ideeënontwikkeling, ontwerp van nieuwe producten en diensten en heroriëntatie van de
   organisatie. 

OPZET EN OPRICHTER LDPE

De oprichter van LDpe, Henk Bremer heeft een jarenlange ervaring in organisatieveranderings-processen.
Van 2001-2007 was hij de actieve organisator van LD-processen binnen de Capgemini Group. Hij was directeur Competence and Leadership Development voor Capgemini Continental Europe and Asia Pacific en de wereldwijde Group Project leader voor LD-implementatie.
Hij beëindigde begin 2008 zijn Capgemini dienstverband vanwege het bereiken van de pensioen-gerechtigde leeftijd.

Over LDpe
LDpe is een genetwerkte organisatie die samenwerkt met cliënten, universiteiten, instituten en andere organisaties, consultants en managers.

Vanuit haar visie dat de kwaliteit van leiderschap de meest cruciale voorwaarde is voor succes van een onderneming organiseert LDpe (interventie)processen die leiderskwaliteit helpen ontwikkelen en investeert LDpe in hulpmiddelen (enablers) om deze processen of effectieve wijze te bewerkstelligen.

LDpe’s instrumenten worden door veel leiders toegepast. Ruim 4000 leiders in meer dan 25 landen hebben reeds gebruik gemaakt van LDpe Leadership Development Toolbox en vele management teams hebben in Team Effectiveness Workshops gebruik gemaakt van het IM360 concept.

Een groot aantal consultants over de hele wereld hebben zich reeds gecertificeerd voor toepassing van LDpe’s instrumentarium.

Wie is Henk Bremer?
Henk Bremer is een van de weinigen die de ontwikkeling van de Informatie- en Communicatie Technologie vanaf het begin heeft mogen meemaken.
Hij werkte begin 1965 op een van de eerste vijf computers in Zweden en was een van de eerste 50 studenten op het nieuwe vakgebied. In het document hieronder kun je kennis nemen van zijn reflecties over deze ontwikkelingen. Door op het beeld te klikken kun je het document downloaden.