LEADERSHIP DEVELOPMENT TOOLBOX

De geschiedenis van de LD-Toolbox

De Leadership Development Toolbox is het basis instrument voor de diensten van het Blauwvinger Innovatie Centrum en voor het ORIGINAL programma. De ontwikkeling van deze unieke software startte in 2001 toen de maker ervan, Henk Bremer verantwoordelijk was voor de leiderschap ontwikkeling bij Capgemini Benelux.

Bremer had een jarenlange ervaring in organisatieveranderings-processen. Hij begon zijn professionele carrière in Zweden (1964-1973) waar hij op vroege leeftijd pionier was in de IT. Reeds op 25 jarige leeftijd vervulde hij een managementrol in dit geheel nieuwe vakgebied. In 1973 werd hij door een grote detailhandelsonderneming (Vendex, Vroom&Dreesmann) terug naar Nederland gehaald om richting te geven aan hun IT activiteiten. Daarna werd hij 'trouble-shooter' voor de Raad van Bestuur en vervulde hij een aantal directiefuncties in dit toen sterk-groeiende concern (Dixons, Kijkshop, Vedelectric, Siebel Juweliers, divisie Hard Goods). In 1983 stapte hij over naar Capgemini, waar hij een aantal verschillende rollen vervulde (opzet divisie Overheid, Management Consulting activiteiten, Centers of Excellence, Manager of Change in fusieprocessen en Turnaround Management.
In de periode1997-2001 had hij Capgemini Interim Management opgezet m.b.v. het programma 'Positionering en Professionalisering van Capgemini's management diensten'. In 2000 werd daarover zijn boek Management Sourcing gepubliceerd. Omdat ook interim managers opleiding behoeven werd door hem de succesvolle CGIM Management School opgezet. Na de fusie tussen Capgemini en Ernst & Young Consulting werd hem gevraagd om voor Capgemini Benelux de Leiderschapsontwikkeling op te zetten. In dat licht startte de ontwikkeling van de LD-Toolbox, die daarna het instrument werd voor de globale ontwikkeling van de Capgemini leiders. Hij werd de actieve organisator van LD-processen binnen de internationale Capgemini Group.

Begin 2008 verliet Bremer de Capgemini organisatie vanwege het bereiken van de pensioen-gerechtigde leeftijd.
Hij richtte de onderneming Leadership Development processes and enablers op en kocht de Leadership Development Toolbox uit om hem verder door te ontwikkelen.

Gaandeweg gedurende de afgelopen 20 jaar ontwikkelden zich tal van modules in deze unieke toolbox.

Ontwikkeling en uitbouw van de LDT

2001    De basis voor de LDT wordt gelegd
2003    De basis wordt gelegd voor het Team Effectiveness Programma               o.a. i.s.m. Universiteit van Maastricht; pilots in China en Finland
2005    Concepten voor Professionele Rollen in samenwerking met de  
             Programma managers van de Scandinavische landen
2007    Simulatie module wordt opgezet i.s.m. professor R. Roe
             (Maastricht)
2009    Fit-for-Role & Quick-Wins programma
2011    LDT360 feedback module, het meest leerzame onderdeel
2013   SBTA: Strategic Behavioural Traits Analyses
2015   Pilot TE III in Stockholm door een gecertificeerd consultant
2017   Start Ontwikkeling Innovatie module en concepten
2019   Diverse modules: CEO brein, Motivatie Vlammen, enz.
            Denkstijlen en Innovatieve Teams
2021   Verwerving pand Melkmarkt Zwolle t.b.v. het Blauwvinger
            Innovatie Centrum
2023   Focus op de ondersteuning van Innovators en
            Geplande realisatie van het ORIGINAL initiatief 

De verschillende modules van de LD-Toolbox